Sebzeli Krep Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı yulaf unu
1 su bardağı süt (bitkisel süt de kullanabilirsiniz)
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 su bardağı rendelenmiş havuç
1/4 su bardağı rendelenmiş kabak
1/4 su bardağı doğranmış ıspanak
1/4 su bardağı doğranmış taze soğan
1/4 su bardağı rendelenmiş peynir (isteğe bağlı)
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir kapta yulaf unu, süt, yumurta, kabartma tozu, tuz ve karabiberi çırpın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
Hamura rendelenmiş havuç, kabak, ıspanak ve taze soğanı ekleyin ve karıştırın.
Tavayı orta ateşte ısıtın ve az miktarda zeytinyağı ekleyin.
Bir kepçe hamuru tavaya dökün ve ince bir krep oluşana kadar pişirin.
Krepin kenarları altın rengi olunca ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
Aynı işlemi tüm hamur için tekrarlayın.
Krepleri rendelenmiş peynir ile süsleyebilirsiniz.
Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
👉🏼 SABAH YOGA PRATİKLERİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...