Antosiyaninlerin Gücü:
Antioksidan Zenginliği: Antosiyaninler, serbest radikallere karşı savaşarak hücre hasarını önler ve yaşlanmayı yavaşlatır.
Enflamasyonla Mücadele: Kronik enflamasyonun neden olduğu birçok hastalığın riskini azaltır.
Kalp Sağlığını Korur: Kan basıncını düzenleyerek kalp hastalığı riskini düşürür.
Beyin Sağlığını Destekler: Bellek ve öğrenme becerilerini geliştirerek, yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi yavaşlatır.
Göz Sağlığı İçin İyi: Göz yorgunluğunu azaltır ve katarakt gibi göz hastalıklarına karşı koruyucudur.
Kanser Riskini Azaltabilir: Bazı araştırmalar, mor besinlerin bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu göstermektedir.
Mor Besinler Nelerdir?
Meyveler: Yaban mersini, böğürtlen, ahududu, çilek, mor üzüm, mor erik
Sebzeler: Mor patates, mor havuç, mor lahana, mor soğan
Diğerleri: Mor enginar, mor fasulye, mor karpuz
👉🏼LİMONLU SU ZAYIFLATIR MI VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...