Malzemeler:
- 1 su bardağı süt (inek sütü, badem sütü veya yulaf sütü kullanabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı balkabak püresi
- 1 tatlı kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı zencefil
- 1/4 çay kaşığı karanfil
- 1 shot espresso (veya 1 tatlı kaşığı granül kahve)
Hazırlanışı:
- Sütü bir cezvede ısıtın. Kaynamadan önce ocaktan alın.
- Balkabak püresi, bal veya akçaağaç şurubu, tarçın, zencefil ve karanfili bir blenderda karıştırın.
- Isıtılmış sütü blenderdaki karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Espresso veya granül kahveyi bir fincana koyun.
- Balkabaklı latte karışımını espresso veya granül kahvenin üzerine dökün.
- Dilerseniz tarçın veya kakao tozu serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Daha yoğun bir balkabak aroması için ev yapımı balkabak püresi kullanabilirsiniz.
- Tatlı seviyenizi ayarlamak için bal veya akçaağaç şurubu miktarını değiştirebilirsiniz.
- Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Espresso yerine granül kahve kullanıyorsanız, kahveyi önceden sıcak suda çözdürmeniz gerekir.
- Daha köpüklü bir latte için, sütü blenderdan geçirerek köpürtebilirsiniz.
Afiyet olsun!
👉🏼 KOLAY KIŞ ÇAYI TARİFİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...