MALZEMELER
• 1 çay bardağı yulaf ezmesi
• 2 yemek kaşığı hurma pekmezi
• 1/2 (Yarım) çay bardağı süt
• 1 avuç (çay bardağı) çiğ kuruyemiş (karışık)
• 1 çay bardağı (50 gr.) kuru meyveler (karışık)
• 1/2 (Yarım) çay bardağı nohut (haşlanmış)
• 1/2 (Yarım) çay bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
• 3 su bardağı sıcak su
Üzeri için
• 1 tatlı kaşığı susam
• 1 tatlı kaşığı kuru meyveler
NASIL YAPILIR?
İlk önce 1 çay bardağı yulafımızı 3 bardak sıcak su ile ocakta pişiriyoruz.
10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirdiğimiz yulafların üzerine süt, kuru meyveler, haşlanmış nohut, haşlanmış fasulye ve pekmezi ilave edip karıştırıyoruz. (Kuruyemişleri ister şimdi isterseniz de pişirdikten sonra üzerine koyabilirsiniz. )
Bütün malzemeleri ekledikten sonra, kısa bir süre kaynatıyoruz. İhtiyaca göre 1 bardak sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
Pişen aşureyi ocaktan alıp kaselere dökebiliriz. Üzerlerini susam ve kuruyemişlerle süsleyebiliriz.