En sağlıklı muzun tamamen sarı renkli olduğu düşüncesi aslında yanılgıdan ibaret. Çoğu zaman bu düşünce ile hafif kararmış muzları satın almıyor ya da tüketmiyoruz. Muzun kararması doğal bir süreçtir. Muz, olgunlaştıkça, içinde bulunan enzimler, muzun içindeki lifleri parçalamaya başlar. Bu, muzun siyah beneklerin oluşmasına neden olur. Bu lekeler, melanin adı verilen bir pigmentten kaynaklanır. Melanin, muzun olgunlaşmasına ve tatlılaşmasına yardımcı olur.
Olgunlaşmış ve kararmış muzlar sarı muzlardan daha fazla vitamin ve mineral içerirler. Bunun yanı sıra daha lezzetli ve besleyicidirler. Eğer kararmış kısımlar çürümüşse bu durumda tüketmemek gerekir.
- Antioksidandır: Kararmış muzlar daha yüksek antioksidan seviyesine sahiptir. Bu da hücrelerin korunmasına ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Bağışıklığı güçlendirir: Vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.
- Mide rahatsızlıklarına karşı faydalıdır: Antiasit görevini üstlenir ve mide ekşimelerinin azalmasını sağlar.
- Sporcular için yararlıdır: Bolca enerji veren ve potasyum ile magnezyum açısından zengin olan kararmış muz, kas kramplarının azaltılmasına yardımcı olur.
👉🏼 ANTRENMANDAN ÖNCE TÜKETİLEBİLECEK BESİNLER VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...