Sağlıklı Yılbaşı Menüsü🎄

İşte Yeni Yıl sofralarınızı şenlendirecek sağlıklı ve lezzetli yemekler:

Balkabağı Çorbası

Malzemeler:

  • 1 orta boy bal kabağı (yaklaşık 1 kg)
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı muskat rendesi

Yapılışı:

  1. Bal kabağı, soğan ve sarımsağı küp küp doğrayın.
  2. Zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtın.
  3. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Bal kabağını ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
  5. Su, tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin.
  6. Kaynamaya bırakın ve ardından kısık ateşte 20-25 dakika pişirin, veya balkabağı yumuşayana kadar.
  7. Çorbayı blenderdan geçirin veya pürüzsüz olana kadar çırpın.
  8. Sıcak olarak servis yapın.

İpuçları:

  • Bal kabağı çorbasına daha zengin bir tat vermek için, biraz krema veya süt ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın daha tatlı olmasını istiyorsanız, biraz bal veya şeker ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın daha baharatlı olmasını istiyorsanız, biraz biberiye, kekik veya tarçın ekleyebilirsiniz.

Bu tarif, yaklaşık 4 porsiyonluk bir çorba yapar. Her porsiyonda 130 kalori, 3 gram yağ ve 25 gram karbonhidrat içerir.

Fırında Tavuklu Bulgur Kapama

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  2. Zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtın.
  3. Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
  4. Tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Tavuk eti suyunu çekene kadar kavurun.
  6. Bulgur, domates, yeşil biber, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
  7. 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
  8. Kaynamaya bırakın ve ardından kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  9. Pişen pilavı fırın kabına alın.
  10. Üzerini folyo ile kaplayın.
  11. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  12. Fırından çıkarın ve folyoyu kaldırın.
  13. Üzerine pul biber serpin.
  14. Sıcak olarak servis yapın.

Humus Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/4 su bardağı tahin
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/8 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. Nohutları bir mutfak robotuna alın.
  2. Tahini, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. Yüksek hızda pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. Servis tabaklarına alın ve sebzeler, pide ekmeği veya tam tahıllı krakerlerle servis edin.

İpuçları:

Nohutları bir gece önceden ıslatarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz.

Tahininiz çok kalınsa, biraz su veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Lezzeti artırmak için, humusunuza bir tutam kırmızı biber veya pul biber ekleyebilirsiniz.

Humus, hem lezzetli hem de sağlıklı bir mezedir. Protein, lif ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Sebzeler, pide ekmeği veya tam tahıllı krakerlerle servis edebilirsiniz.

Fit Yeşil Salata

Malzemeler:

  • 1 demet marul
  • 1/2 demet roka
  • 1/2 demet semizotu
  • 1/2 demet ıspanak
  • 1 adet domates
  • 1/2 adet salatalık
  • 1/4 adet kırmızı biber
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  1. Marul, roka, semizotu ve ıspanağı bir salata kasesine alın.

  2. Domatesi, salatalığı ve kırmızı biberi doğrayın ve salata kasesine ekleyin.

  3. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın ve salata sosu hazırlayın.

  4. Salata sosunu salata üzerine gezdirin ve karıştırın.

  5. Servis yapın.

İpuçları:

Salatanıza farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, havuç, kereviz, brokoli, karnabahar, mantar veya turp ekleyebilirsiniz.

Fit yeşil salata, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenektir. Lif ve vitamin bakımından zengindir.

Salata sosuna farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, kekik, biberiye, tarçın veya sarımsak tozu ekleyebilirsiniz.

Salatanızı daha doyurucu hale getirmek için, üzerine biraz ızgara tavuk, somon veya ton balığı ekleyebilirsiniz.

👉🏼 FİT YENİ YIL KURABİYESİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.