Sahur ve iftarda yapılacak besin tercihi büyük önem taşır. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin yolu sahurda doğru beslenmekten geçtiğinden, Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Bu sebepten dolayı sahur atlanmaması gereken bir öğündür. Sahurda, bizleri tok tutacak ve susamamıza sebep olmayacak yiyecekler tüketmeliyiz. İşte o liste:
Sahurda Tok Tutan Besinler
-Yumurta
-Peynir
-Süt ve Yoğurt
-Yulaf
-Tam Tahıllı Ekmek
-Mevsim Yeşillikleri
-Yağlı Tohumlar – Kuru Yemişler
-Tarçın
İftarda ise saatlerce boş kalan mideye aşırı yüklenmek doğru olmadığından, mümkün olduğunca hafif yiyecekler tercih edilmeli. Boş mideyi birden, fazla yiyecek ile doldurmak tansiyonun ve şekerin yükselmesine sebep olabilir. Orucu birkaç hurma ya da zeytin ile açmak, 1 bardak su içmek mideyi rahatlatır. İftar ve sahur arasında bol su içmeye gayret göstermek gerek.
Oruç Tutanlar İçin Beslenme Önerileri
- Yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin
- Aralıklı ve küçük porsiyonlar şeklinde beslenin
- Yemekleri yavaş ve iyice çiğneyerek tüketin
- Sahur öğününü atlamayın
- Sahurda hafif yiyecekler tercih edin.
- İftara hafif yemeklerle başlayıp 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edebilirsiniz.
- İftar ve sahur arasında sık sık su için.
👉🏼 HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...