Şubat Ayında Tüketilebilecek Sebze ve Meyveler
Şubat ayı, kış mevsiminin son ayıdır. Bu dönemde, havalar yavaş yavaş ısınmaya başlar ve ilkbahara doğru ilerler. Şubat ayında tüketilebilen sebze ve meyveler şunlardır:
- Sağlıklı Beslenme Haberleri
- 01 Şubat 2024, 10:51:40, Güncelleme: 01 Şubat 2024, 10:52:42
Mevsiminde sebze ve meyve tüketmek, hem sağlığınız hem de çevre için faydalıdır. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler, doğal koşullarda yetiştikleri için besin değeri daha yüksektir. Ayrıca, turfanda ya da serada yetiştirilen sebze ve meyvelere göre daha lezzetli ve ekonomiktir.
Sebzeler:
- Kereviz
- Pırasa
- Karnabahar
- Ispanak
- Lahana
- Marul
- Roka
- Biberiye
- Nane
- Maydanoz
- Tere
- Brüksel lahanası
- Pazı
- Havuç
- Şalgam
- Pancar
- Bal kabağı
Meyveler:
- Mandalina
- Portakal
- Elma
- Armut
- Yerli muz
- Ayva
- Nar
- Kestane
Şubat ayında tüketilen sebze ve meyveler, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengindir. Bu besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp sağlığını korumaya, cilt sağlığını desteklemeye ve kilo vermeye yardımcı olur.
👉🏼 SAĞLIKLI KİLO VERMENİN 5 ADIMI VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...
Şubat ayında tüketilen sebze ve meyveler, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengindir. Bu besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp sağlığını korumaya, cilt sağlığını desteklemeye ve kilo vermeye yardımcı olabilir.#HaydiSenDeFitYaşa pic.twitter.com/I9YX6GQjLo
— Fit Yaşa (@fityasacomtr) February 1, 2024