- C Vitamini: Portakal, çilek, kavun, ananas, mango, papaya, limon, böğürtlen, ahududu
- A Vitamini: Havuç, ıspanak, kabak, domates, tatlı patates, marul gibi turuncu, yeşil ve kırmızı renkteki sebze ve meyveler
- E Vitamini: Badem, fındık, ayçiçeği tohumu, zeytinyağı, avokado, ıspanak, brokoli
- B Vitaminleri: Muz, karpuz, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, avokado, fasulye, nohut, tam tahıllar
- Potasyum: Muz, karpuz, kavun, domates, salatalık, enginar, kayısı, şeftali
- Magnezyum: Kabak çekirdeği, badem, ıspanak, yeşil yapraklı sebzeler, avokado, muz, kaju
- Beta-Karoten: Havuç, kavun, karpuz, mango, ıspanak, tatlı patates
- Lif: Yulaf, kepekli tahıllar, çilek, ahududu, böğürtlen, elma, armut, brokoli, kuşkonmaz
- Selenyum: Brezilya fındığı, deniz ürünleri, ton balığı, hindi eti
- Antioksidanlar: Yaban mersini, çilek, ahududu, böğürtlen, kiraz, nar gibi meyveler, ıspanak, brokoli, turunçgiller, yeşil çay, domates