Malzemeler:
1/2 su bardağı kinoa
1 su bardağı su
1 adet domates
1 adet salatalık
1/2 adet kırmızı soğan
1/2 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber
1/4 su bardağı haşlanmış mısır (isteğe bağlı)
1/4 su bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Kinoayı bol suda yıkayın.
Bir tencereye kinoa ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika pişirin.
Kinoa pişerken domates, salatalık ve soğanı küp küp doğrayın. Maydanoz ve dereotu da ince ince doğranmalıdır.
Pişen kinoayı süzün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kinoayı, doğranmış sebzeler, mısır ve nar ekşisi ile bir kasede karıştırın.
Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Salatanızı iyice karıştırın ve servis tabağına alın.
Püf Noktaları:
Kinoayı daha lezzetli hale getirmek için pişirmeden önce 10 dakika suda bekletebilirsiniz.
Salatanıza farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, biber, havuç, turp veya zeytin ekleyebilirsiniz.
Salatanızı daha doyurucu hale getirmek için haşlanmış tavuk veya ton balığı da ekleyebilirsiniz.
Kinoa salatanızı buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
👉🏼 1 DAKİKADA SQUAT VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...