İşte birkaç lezzetli ve şifalı kış çayı tarifi:
1. Ihlamur Çayı
Ihlamur, soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için geleneksel olarak kullanılan bir bitkidir. Ayrıca iltihap önleyici ve sakinleştirici özelliklere sahiptir.
Malzemeler:
- 1 çorba kaşığı kuru ıhlamur
- 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- Bir demliğe veya çaydanlığa ıhlamuru ekleyin.
- Üzerine kaynar su ekleyin.
- Kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.
- Süzün ve sıcak olarak için.
2. Adaçayı Çayı
Adaçayı, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip bir bitkidir. Soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir. Ayrıca iltihap önleyici ve sakinleştirici özelliklere sahiptir.
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı kuru adaçayı
- 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- Bir demliğe veya çaydanlığa adaçayı ekleyin.
- Üzerine kaynar su ekleyin.
- Kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.
- Süzün ve sıcak olarak için.
3. Zencefil Çayı
Zencefil, antibakteriyel, antiviral ve antiinflamatuar özelliklere sahip bir bitkidir. Soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir. Ayrıca mide bulantısını, kusmayı ve mide kramplarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Malzemeler:
- 1 inç taze zencefil
- 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- Zencefili soyup ince ince dilimleyin.
- Bir demliğe veya çaydanlığa zencefili ekleyin.
- Üzerine kaynar su ekleyin.
- Kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.
- Süzün ve sıcak olarak için.
4. Bal Limon Çayı
Bal ve limon, soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için geleneksel olarak kullanılan iki besindir. Bal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. Limon ise C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı bal
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Bir bardağa bal ve limon suyunu ekleyin.
- Üzerine sıcak su ekleyin.
- Karıştırın ve sıcak olarak için.
5. Kuşburnu Çayı
Kuşburnu, C vitamini açısından zengin bir bitkidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabilir.
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı kuru kuşburnu
- 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- Bir demliğe veya çaydanlığa kuşburnu ekleyin.
- Üzerine kaynar su ekleyin.
- Kapağını kapatın ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.
- Süzün ve sıcak olarak için.
Bu tariflerden herhangi birini deneyin ve kış aylarında içinizi ısıtın ve kendinizi daha iyi hissedin.
👉🏼 ÇİĞ KURUYEMİŞLERİ TÜKETMEDEN ÖNCE BUNU YAPIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...