Probiyotikler:
Canlı mikroorganizmalar olup, bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olurlar. En yaygın probiyotik türleri, Lactobacillus ve Bifidobacterium gibi bakterilerdir.
Prebiyotikler:
Probiyotiklerin besin kaynağı olan, vücutta sindirilemeyen ve bağırsaklardaki yararlı bakterilerin büyümesini teşvik eden maddelerdir. Genellikle lif ve bazı karbonhidratlar prebiyotiklerdir (örneğin, inülin).
Postbiyotikler:
Probiyotiklerin metabolizması sonucu üretilen, sağlığı iyileştiren biyolojik aktif bileşenlerdir. Bu, probiyotiklerin öldükten sonra bile sağlık faydaları sunabilen bileşiklerdir.
Tribiyotiklerin Amacı:
Tribiyotikler, bu üç bileşenin bir araya gelerek sinerjik bir etki yaratmasını sağlar. Yani, probiyotiklerin yararlarını artırmak, bağırsak sağlığını iyileştirmek ve genel bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla probiyotik, prebiyotik ve postbiyotiklerin kombinasyonu kullanılabilir.
Tribiyotikler genellikle daha etkili bir sindirim ve bağırsak florası desteği sunmayı hedefler ve bağırsak sağlığı üzerinde uzun vadeli olumlu etkiler oluşturur. Ancak, tribiyotiklerin etkileri hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır, çünkü bu alandaki çalışmalar henüz başlangıç aşamasındadır.
👉🏼 FIT CHURROS TARİFİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...