Malzemeler:
Keçiboynuzu Katmanı:
200 gr keçiboynuzu tozu
2 su bardağı badem sütü (veya soya sütü)
3 yemek kaşığı bal
1 paket vanilyalı pudra
Kahveli Katmanı:
2 su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı hazır kahve
2 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için:
Kakao tozu
Hazırlanışı:
1. Keçiboynuzu Katmanı:
Bir tencerede badem sütünü ve vanilyalı pudra şekerini orta ateşte karıştırmaya başlayın.
Süt kaynama noktasına gelmeden, keçiboynuzu tozunu ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Karışım koyulaşana ve puding kıvamına gelene kadar pişirin.
Pudingi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2. Kahveli Katmanı:
Soğuk suda kahveyi çözün.
Kakaolu bisküvileri tek tek kahveli suda hafifçe batırın.
3. Tiramisu'yu Birleştirme:
Bir borcama veya servis tabağına ilk katmanı oluşturmak için soğumuş keçiboynuzu pudinginden bir miktar yayın.
Üzerine kahveye batırılmış bisküvilerden bir sıra dizin.
Bu şekilde katman katman ilerleyerek tiramisuyu tamamlayın.
En üst katmanı keçiboynuzu pudingi ile bitirin.
Kakao tozu ile tiramisunun üzerini süsleyin.
4. Soğutma ve Servis:
Tiramisuyu buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.
Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.
👉🏼 "MAGNEZYUMUN GÜCÜNÜ KEŞFEDİN" VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...